maanantai 12. tammikuuta 2015

12.1 2015

Menikö se joululoma jo? Vitsivitsi, täällä ollaan taas ja suhteellisen reippaina jopa. Tänään menossa vuoden toinen paastopäivä. Viime viikolla päiviä oli yksi, keskiviikkona. Pitkän tauon jälkeen paastoaminen tuntui aika haasteelliselta, käsi kurottui kuin varkain keksipurkkia kohti :/ Parin kuukauden ajan söin melkein mitä tahansa, annoskoot alkoivat suurentua ja ruokavalio mennä vanhoihin uomiin. Jatkuvat terveysongelmat lannistivat, liikkuminen jäi melkein kokonaan. Missään vaiheessa en kuitenkaan ole kokonaan antanut periksi. Ollut paremminkin armollinen itselleni ja ajatellut, että nyt mennään näillä, kohta taas tsempataan. Vaikka kiloja tuli jonkin verran paussin aikana takaisin, tuntuu nyt että tauko oli ehkä ihan hyväkin juttu. Nyt jaksaa taas.

Tänään on nälkä vaivannut tavallista enemmän, tiedä sitten miksi. Aamiaiseksi perussalaattia eli vihreää lehtisalaattia, hapankaalia, kirsikkatomaatteja, sellerinvartta, purjoa ja keittokinkkua. Päivälliseksi kasviskeittoa jossa kaikkia vihanneksia mitä nyt kotoa löytyi, vähän lanttua, purjoa, ruusu- ja parsakaalia, yksi peruna ym ym. Ajattelin ensin soseuttaa, mutta jätin kuitenkin vähän puruvastusta :D Pikkuisen 10 % juustokermaa laitoin, mutta sitä oli enemmän nimeksi ;) Kaksi lautasellista söin, kaloreista ei taaskaan täyttä tietoa..

Olen huomannut että suurin osa paastoajista laskee hyvinkin tarkkaan kaloreita, hatunnosto heille tästä. Itse en malta enkä oikein osaakaan. Vai enkö viitsi? Olen kuitenkin järkeillyt omalla kohdallani, että ei sen tarvitse olla niin kauhean vakavaa. Kunhan tietty ryhti pysyy, vältän paastopäivinä niitä "kiellettyjä" juttuja ja teen parhaani, se riittää. Sillä on lähtenyt tällä hetkellä noin 14 kiloa (niin, muutama tuli tosiaan paussin aikana takaisin).

Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin ja teen sen hyvillä mielin :) Edessä häämöttää ihana kesä, taas kevyempänä ja toivottavasti hyvinvoivana ja -kuntoisena. Mitä kaikkea ehtiikään tapahtua vielä puolessa vuodessa.. ;)

Mitähän vielä söisin tänään? Nälkäääää.... :D

1 kommentti: