torstai 8. toukokuuta 2014

8.5 2014

Ei hätää, olen edelleenkin hengissä :) Hassua miten tämä kirjoittaminen välillä takkuaa, ei saa millään aikaiseksi kirjoittaa yhtään mitään. Mutta onhan se niinkin, että elämän pitää olla muutakin kuin vaan bloggailua vai mitä ;)

Olen pari päivää miettinyt että mihin suuntaan oikein lähtisin tätä blogia viemään. Eihän kukaan jaksa lukea aina samantyylisiä päiväyksiä "tänään on paastopäivä", "eilen oli paastopäivä" jne..Kuitenkin, tästä seikkailustahan minun on tarkoitus täällä kirjoittaa. Mutta välillä kaipaan ehkä vähän syvällisempää otetta teksteihin, ettei menisi saman toistoksi. Nälkä kasvaa syödessä - ja tarkoitan siis nyt tätä kirjoittamista, joten älkää olko yhtään huolissanne :D

Maha on täynnä uunissa höyrytettyä kuhaa, höyrykeitettyjä vihanneksia ja paistettuja herkkusieniä. Aika höyryssä taidan siis nyt olla :D Hyvälle maistui. Kaloreista ei mitään käsitystä, mutta en edelleenkään ole niiden kanssa niin tuikitarkka. Ihan pieleen ei kai ole vieläkään mennyt koska pikku hiljaa paino laskee. Viimeksi punnitessa näkyi jo kahdeksankin, tosin se ensimmäinen numero on vielä 9 :) Suunta on kuitenkin ehdottomasti oikea.

Hah, nyt vasta tajusin että juuri tasan tänään tulee neljä kuukautta ensimmäisestä paastopäivästäni!! Ja painonpudotus nyt siis aika lähellä 14 kg eli todella tyytyväinen saa olla! Alussa painoa lähti huomattavasti nopeammin, mutta olin myös tarkempi syömisieni kanssa. Liikuinkin enemmän, nyt alun vouhotus on ehkä vähän laantunut. Se on sekä hyvä että ei niin hyvä. Olisi ihan kiva jos painonlasku olisi vähän nopeampaa, toisaalta en mitään kauheaa rääkkiä jaksaisi kovin pitkään vaan putoaisin vanhoihin uomiin nopeasti. Näiden neljän kuukauden aikana en ole pudonnut mihinkään. Normipäivinä tulee syötyä suklaata ja kakkuja muutenkin kuin viikonloppuna, tähän toivoisin muutosta. Ja uskon että myös painonpudotus olisi nopeampaa jos ne herkut pysyisivät viikonlopuissa. Jo ihan tyttären takia toivoisin että voisin saada tähän muutoksen, hänen on vaikea ymmärtää että koska minä paastoan, viikollakaan syöty makea ei välttämättä lihota. Hän taas ei (tietenkään) paastoa joten kaikki makea jää. Varon visusti asiasta saarnaamista koska he helposti johtaa vain päinvastaiseen reaktioon (kuten itse varsin hyvin tiedän) mutta miten käsitellä tätä asiaa niin että lapsikin kokisi sen rakentavana ja hyvänä? Onko teillä ehdotuksia? Eli miten saada lapsi suhtautumaan positiivisesti siihen että makeaa vain viikonloppuna?? Heh, ja miten saada minut suhtautumaan siihen positiivisesti :D

Yhden hyvän keinon olen havainnut ja se on sokerittomat karkit. Meillä koko perhe mussuttaa nykyään Dietorelle-hedelmäkarkkeja, tosin ihan vain muutamia ettei tule rakettilähtö hotelli helpotukseen. Ne kun ovat laksatiivisia, kuten useimmat sokerittomat karkit :D Näiden avulla on vähän helpotettu viikolla iskevää karkkihimoa.

Itse asiassa olen huomannut, että suhteeni karkkeihin on hieman muuttunut. Suklaa maistuu nykyään monesti vähän ällömakealta, jotkut lajit ovat jääneet kokonaan kauppaan. Tumma suklaa toimii paremmin. Makeanhimo talttuisi todella pienellä määrällä, jo ehkä yhdellä tai kahdella palalla. Mutta miten saada korvien välinen asenne muuttumaan. Että ei tarvitse syödä koko levyä vaan ihan tosi voi lopettaa jo muutaman palan jälkeen? Päässä on suurin laihduttajan vihollinen, nimittäin ne vanhat, tutut - ja väärät - ajatusmallit! Vaatii työstämistä, totta vieköön...

No niin. Olen siis herännyt taas henkiin, mitä tulee kirjoittamiseen täällä. Toivottavasti lähipäivinä lisää tekstiä, vielä jäi hampaankoloon asiaa kuntoilusta. Mutta ei nyt kirjoiteta enempää että jaksatte kahlata tämän tekstin läpi. Heippa!

4 kommenttia:

  1. Itsellä olen huomannut, että kun käy kerran viikossa kaupassa (onnistuu ehkä vaan tällaiselta sinkulta;)) niin karkkipäiväkin jää siihen kerta viikkoon. Olen muuten oppinut pois siitä tavasta, että söisin kerralla pussillisen karkkeja tai kokonaisen suklaalevyn. Siihen on auttanut irtokarkkilaari :) Ostan irtokarkkeja ja suklaata vain sen verran että saan makeanhimon pois. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen oppinut mikä on suunnilleen sopiva määrä. Tässä on täytynyt oppia myös pois sellaisesta ajatusmallista, että mikä on taloudellisempaa. On tottakai taloudellisempaa ostaa iso pussi irtsareita, kun taas irtokarkit on suhteessa kalliimpia. Tai ostaa suklaalevyjä kolme kahden hinnalla. Mutta itsestäni tietäisin, että söisin joka tapauksessa kaikki ja olisi paha olo. Joten tässä kohtaa en ole taloudellinen, vaan ostan vain sen hetken karkit ja mieluiten vielä niin, etten mene kauppaan sudennälkäisenä. Silloin pysyy herkkujen ostaminenkin hanskassa. Nämä olivat nyt vaan omia kokemuksia, mikä mulla on auttanut kohtuullisuuteen :) T: Elisa

    VastaaPoista
  2. Oikein hienoa kevättä sinne. Todella hienoa että palasit blogin pariin pelkäsin jo pahinta. itsellä jäänyt paino junnamaan 103 kg tietämille, vaikka onhan sekin parempi kuin se että lähtis nousemaan., ja edelleenkin heräilen päänsärkyyn yöllä paastopäivän jälkeisenä yönä. T Blues man.

    VastaaPoista
  3. Moikka.
    Nyt on mulla kuukausi 5:2 diettiä takana. Olen laihtunut n 2 kg (79.5 -> 77.5kg) ja oloni on ollut koko ajan oikein hyvä. Ei päänsärkyä eikä ylitsepääsemätöntä nälkää paastopäivinä. Ihmettelen itsekin miksi näin!
    Veden (ja kahvin) juonti paastopäivinä on tärkeää, luulen että se on auttanut ettei syömättömyydestä ole tullut pahoja oireita.
    Mun tulee myös syötyä välillä vähän liikaa 'välipäivinä'. Vasta tällä viikolla tajusin että nälän yllättäessä kannattaisi ensin vähän juoda ja sen jälkeen vasta syödä jos oikeasti on nälkä. Mulla ei ekana kahtena viikkona paino tippunut ollenkaan koska söin niin paljon välipäivinä.
    Kokeilen tätä 5:2 ensisijaisesti sen vuoksi että haluan tietää miltä tämä tuntuu ja toisaalta sen takia että kesäjuhlamekkoni on vähän liian pieni.
    Tsemppiä Laura & Blues man, muistakaa juoda! :)
    Johanna

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, olette taas kommentoineet <3 Elisa: puhut asiaa, hyviä vinkkejä! Tuli mieleen eräs puolituttu joka laihdutti, hän rakasti Ässämix-karkkeja ja jos olisi ostanut koko pussin, olisi syönyt sen sitten kokonaan. Ostin irtokarkkeina noita samoja vain sen verran että meni se pahin himo ohi. Eli toimii :)
    Blues man: älä huoli, täällä sitä potkitaan ja voidaan hyvin :) Lähinnä tulee sellaisia luovia taukoja kirjoittamisessa, mutta muuten kaikki ok. Minulla on nyt alkanut jostain syystä ne päänsäryt helpottaa, en vaan tiedä mitä teen toisin :) Muista tosiaan juoda - oletko kokeillut laittaa vähän esim karkeita merisuolarakeita suuhun iltapuolella, päänsärky voi tulla suolavajauksesta. Älä anna periksi vaikka paino junnaa, pätkäpaastostahan on muutakin hyötyä kuin vain painonpudotus. Kannattaa muuten myös muistaa että jos on kova stressi päällä, kortisolin liikaeritys voi vaikeuttaa laihtumista..
    Johanna: Hieno painonpudotus, onneksi olkoon! Vauhtisi on ihanteellinen, puoli kiloa viikossa on hyvä vauhti silloin kun haluaa laihtua pysyvästi eikä vain nopeasti ja hetkeksi ;) Nuo välipäivät vaativat tosiaan vähän itsekurin harjoittamista, ettei mene överiksi :) Mutta toisaalta vähitellen mieliteot muuttuvat terveellisemmiksi, joten tämä tuntuu muovaavan mieltä ja mielihaluja kaikin tavoin. Hyvä niin, on helpompi elää terveellisesti kun ei koko ajan tarvitse taistella kaikkea epäterveellistä vastaan! Tsemppiä sinullekin jatkoon - kohta se mekko sujahtaa päällesi!!

    VastaaPoista