maanantai 28. huhtikuuta 2014

28.4 2014

Täällä sitä paastoillaan...viikonlopun jäljiltä on yleensä aina sellainen olo kuin olisi pullistunut takaisin entisiin mittoihin, vaikka eihän se niin mene onneksi..Se on sanottava paastopäivien hyväksi, että olo ei ole yhtään turvonnut niiden jälkeen.  Uskoisin että tällä on jotain tekemistä nautittujen hiilihydraattien kanssa. Paastopäivänä en esimerkiksi syö leipää, kun taas normipäivänä kyllä, koska pidän leivästä. Tässä kohtaa siis ymmärrän kyllä karppaajia, jotka välttelevät hiilareita, varmasti hekin kokevat tuon saman keveyden oman ruokavalionsa  kautta, vaikka muuten en sitä ihan allekirjoitakaan..

Päivä alkoi minulle epätavallisen aikaisin kun oli treffit herra tohtorin kanssa. Odotin mielenkiinnolla verikokeiden tuloksia ja lupasin niitä teillekin vähän avata.

Ihan ensin on sanottava että vertaaminen aikaisempiin tuloksiin on hieman epävarmaa, koska edelliset mittaukset on tehty noin puolitoista vuotta sitten. Ennenkuin aloitin tammikuisen ryhtiliikkeen, olin elänyt kutakuinkin kuin pellossa varmasti ainakin vuoden verran, joten oikeastaan olisi pitänyt saada nuo arvot tämän vuoden tammikuussa, jotta vertailu olisi mahdollisimman selkeä. Mutta ehkä kaikkein kiinnostavimmat ovat kolesteroli ja sokeri. Kolesteron suhteen muutos oli hyvä, kokonaisarvo oli laskenut 4,9:stä 4,3:een. Paastosokeri oli 6,3 tässä oli tapahtunut nousua vuodesta 2012 jolloin arvo oli 5,8. Tästä olin aika pettynyt, koska olin toivonut että dieetti olisi vaikuttanut sokeriarvoihin positiivisesti. Toisaalta, kuten sanottu, nyt en voi tietää mitä arvot olivat tammikuussa, nehän ovat saattaneet olla aivan huikean korkealla..Joten tämä jää hieman arvoitukseksi. Ainoa asia johon lääkäri kiinnitti huomion oli D-vitamiinin puute, joka kokeessa näkyi. Niinpä kiikutin pilleripurkin mukana kotiin. Uusi asia minulle oli että D-vitamiinin puute saa aikaan väsymyksen ja voimattomuuden tunnetta sekä mielialavaihtelua. Toivoa sopii, että näistä pienistä valkoisista pillereistä olisi nyt sitten hyötyä :)

Lääkäri oli ainakin lähetteessään hyvin perusteellinen. Minulla on nyt mustaa valkoisella 29:stä eri arvosta, jotka verestäni mitattiin. Onpahan nyt sitten kunnolla asiaa tutkittu, ainakin mitä tulee verenkuvaan.

Mukana kotiin tuli myös lähete hierojalle rintarangan jumien avaamiseksi. Kunhan lompakko vähän lihoo (sille se on eduksi ;) ) otan tämän asian käsittelyyn.

Tällaista täällä tänään. Mukavaa maanantain jatkoa vaan teillekin!


6 kommenttia:

  1. Olipa viisas lääkäri kun valisti tuota D-vitamiinisa. Itsekin syön sitä, nyt kun tuolta "työpaikan" kautta saan edullisesti. Edelliseen kontrolliin mennessäni pyysin, että otettaisiin sekin koe, ja onneksi otettiin - sillä vaikka minulla ei ollutkaan aiempia tuloksia, ja viimeksi mitatessa se näytti olevan 100 pinnassa. Eli ainakin omalla kohdallani ravintolisänä käytettävä 50 µg:n pilleri riittää päiväksi. Pääsen vasta syksyllä lääkäriin tuon diabetekseni takia, ja silloin kyllä toivon, että saan uudet arvot. Enkä siis myöskään tiedä kolesteroliarvojani vielä. Tiedätkö muuta kuin suhteen, eli onko hyvä parantunut? Nyt sinulla on tuo paastosokeriarvo, joten varmaan jo 5-10 viikon päästä voi mennä uudestaan mittauttamaan sen. Pitäisi olla parantunut siihen mennessä. Hiljaa hyvä tulee. Hauskaa vappua! T. Sirpa

    VastaaPoista
  2. hei :) tallensi linkin sun blogiin, kun huomasin 5:2 dietin olevan sen juoni. itse en ole liiemmälti ylipainoinen ja mua kiinnostikin enemmän tuo paasto osuus ja sen tuoma piristys ja puhdistus. tänään sitten ensimmäisen kerran oikeasti rupesin lukemaan sun tarinaa. ja vaikka en sua tunnekaan, niin mä tunsin suunnatonta ylpeyttä susta kun luin tuon kolmen kuukauden pylvään saavutetun!! Aivan loistavaa!! Mä niin toivon että onnistut tavoitteessas! piristät elämääs ja jaksat jatkossa mennä tytönkin kanssa pelaamaan! voimahali sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Sirpa ja ma ri! Luin ne kyllä heti mutta vastaaminen vähän kesti ;) En osaa nyt sanoa tuosta kolesterolin suhteesta, tosin olen jo vuosikaudet ollut sellaisessa vähemmistöryhmässä jolla on hyvä arvo, painosta tai muusta riippumatta. Kunhan ehdin, kaivelen paperin uudestaan esiin tuolta kansion uumenista...Ja ma ri, sanasi nostivat melkein kyyneleet silmiini! Jokainen meistä kaipaa rohkaisua ja vaikka koen tämän elämänmuutoksen jo itsessään antaneen minulle paljon vauhtia lisää, tuntuvat kaikki kannustavat kommentit todella hyvältä. Voimia ja vauhtia myös sinulle, mitä elämä sitten eteen tuokin :)

    VastaaPoista
  4. Moi. Löysin sattumalta blogisi ja ajattelin kysyä että kuinka kauan olet nyt noudattanut kyseistä dieettiä ja miten toimii? Itseä kiinnostaisi myös kovasti, vaikka olen vähän skeptinen näiden "muotidieettien" suhteen :)

    VastaaPoista
  5. Hei anonyymi, tervetuloa blogin pariin! Olen ollut viiskakkosella tammikuun 8. päivästä lähtien ja tähän päivään eli 24.5 mennessä painoa on pudonnut noin 15 kiloa - eli kyllä totta vieköön toimii :D Tästä dieetistä on ehkä tullut vähän muoti-ilmiö mutta itse en aloittanut sitä sen takia, vaan koska tämä idea sopi kaltaiselleni boheemille herkuttelijalle hyvin. Ei tarvitse kieltäytyä herkuista aina ja ikuisesti, sellainen ei minulla toimi ollenkaan (kokeiltu on). Kun tässä pääsee rytmiin kiinni, se menee aika helposti, vaikka toki paastopäivät vaativat ponnistelua ettei repsahtaisi :D Jos olet kiinnostunut ja jaksat lukea, olen tätä blogia kirjoittanut ihan alusta saakka, teksteistä voit seurata tuntemuksia ja edistymistä. Jos sinulla ei ole mitään terveydellisiä esteitä ryhtyä tähän, suosittelen lämpimästi kokeilemaan!!

    VastaaPoista