tiistai 22. huhtikuuta 2014

22.4 2014

Ohops...Juu, olen hengissä vaikka olenkin ollut näköjään "hiljaa" vähän pidempään, ainakin täällä blogissa. Välillä vaan tulee sellainen leipiintyminen kirjoittamiseen, vaikka se muuten on minulle elintärkeää.

Pääsiäisen vapaapäivät olivat ja menivät, syömisiä ei tullut sen kummemmin tarkkailtua. Se oli ihan tarkoituksellista, jatkuva "kyttääminen" ei totisesti sovi minulle. Olo ei ehkä ollut paras mahdollinen, eikä sen takia mielikään, joten ihan överi-mässäilyiltä vältyttiin. Silti vaaka näytti maanantai-aamuna +2 kg :(
Päätin aloittaa reippaasti paastoamisen, vaikka periaatteessa oli vielä lomapäivä. Ruotuun pääseminen otti kyllä koville. Kun on lepsuilun makuun päässyt, ei olekaan ihan helppoa taas ryhdistäytyä.

Mutta paastopäivä meni aika hyvin, tosin liikunta jäi vähemmälle. Jotenkin se viikon takainen paha olo kävellessä on saanut varpaisilleen, eikä ole tehnyt mieli liikkua yhtään. Tosin nyt on kuvaan jälleen astunut hyötyliikunta puutarhatöiden muodossa! Ei ehkä kovin selkäystävällistä, mutta liikuntaa kuitenkin :) Nesteenpoistolääkkeen otin aamulla,  vaikka en niitä toivottavasti joudu jatkuvasti käyttämään..Tänä aamuna vaaka näyttikin sitten taas -2 kg, en sitten tiedä oliko se kaksi kiloa nestettä vai mitä, ja lähtikö sen lääkkeen avulla vai ei, mutta hyvä kun ollaan taas tässä pisteessä. Toisin sanoen en lihonnut yhtään pääsiäisenä ;)

Tänään päätin myös rohkaistua taas lenkille, miehen kanssa mentiin "tasatikkua", siis vierekkäin sauvakävellen. Säästä ei kai voi sanoa pahaa sanaa, vaikka keho ei olekaan vielä moiseen lämpöön tottunut. Mies hikoili talvipalttoo päällä kunnes vaadin häntä jättämään sen lähimpään puunoksaan killumaan, ennenkuin pyörtyy kuumuudessa. Itse painelin t-paidassa - siis huhtikuun 22. päivä. Melkein ei uskoisi todeksi! Tänään ei päästä huipannut eikä tuntunut muutenkaan pahalta, joten jos nyt sitten pääsin siitä kävelykammosta taas vähäksi aikaa.

Päänsärky-paholainen hyökkäsi kimppuun eilen iltapäivällä ja sen kanssa on taisteltu vielä tänäänkin. Mitään selkeää selitystä tälle ei ole löytynyt, muuta kuin että hartiat ovat aika jumissa..Joku oli facebookin englanninkielisessä paastoryhmässä sitä mieltä että tällä olisi jotain tekemistä sen kanssa, mitä on syönyt paastopäivää edeltävinä päivinä. Eli jos on oikein herkutellut makealla ynnä muulla, voi päänsärky olla pahempi. Saattaa olla että tässä on itua. Oli syy mikä tahansa, toivon hartaasti että tämä ei olisi jatkuva vieras. Elämä on liian kivaa tuhlattavaksi särkevään päähän :D

Kertokaapa te nyt vuorostaan miten teidän pätkäpaastonne sujuu? Kaikille toivon tsemppiä että päästään taas vauhtiin vapaapäivien jälkeen :)

3 kommenttia:

  1. Mun pätkäpaastoiluun ei kuulu mitään, mutta tuosta päänsärystä pitää nyt sanoa, että kun tutkailin tänään migreenijuttuja, niin sieltä sattui silmään, että paastopäänsärky on migreenioire. Ei se varmaan yksinään migreeniä tee, mutta jos sattuu olemaan sitten muitakin migreeniin liittyviä oireita tai peräti migreenikohtauksia ikinä ollut, niin tuo olisi yksi selitys.

    VastaaPoista
  2. Tervehdys!
    Aloitin 5:2-kuurin viime viikolla. Paastopäivät olivat tiistai ja perjantai. Tiistai meni hyvin koska olin töissä. Siellä ei ole ruokaa koko ajan saatavilla ja päivä meni kokonaisuudessan hyvin.
    Perjantai oli kotona ja syöminen oli vaikeampaa. Onnistuin kuitenkin pitämään n 500kcal + 3l vettä. Perjantaina en juonut kahvia ja se aiheutti mulle päänsärkyä! Olen huomannut tämän aikemminkin, pääni tulee kipeäksi jos en saa aamukahvia!
    Eilen tiistaina oli taas paastopäivä ja se meni hyvin. Join töissä kupin kahvia enkä saanut päänsärkyä.
    Illalla tosin väsytti ja vilutti aika paljon.
    Näläntunnetta on ollut vain vähän paastopäivinä ja luulen että painoa on pudonnut viikossa vajaa 1kg
    Johanna

    VastaaPoista
  3. Aamukaste: Olen itsekin miettinyt että voisiko kyse olla migreenistä, silmät ovat päänsäryn yhteydessä myös aika valonarat..Toisaalta, kuten sanottu, minulla on aika pahoja "jumeja" tuolla yläselässä ja hartioissa, pahenevat usein nukkuessa kun nukun kovin paikallani samassa asennossa..
    Johanna: tervetuloa pätkäpaastoajien joukkoon :) Kahviahan ei välttämättä tarvitse jättää pois paastopäivinä, se saattaa aiheuttaa tosiaan päänsärkyä ja tekee paastoamisen vielä vaikeammaksi. Itse juon kupin kahvia aamulla ja laitan siihen vähän hunajaa ja tilkan ihan tavallista maitoa, tästä en ole luopunut. Viimeksi join kahvia myös iltapäivällä koska päätä särki ja paasto teki tiukkaa. Palelemisen sanotaan olevan merkki siitä että keho polttaa rasvaa, joten sehän on hyvä merkki ;) Sellaisen vinkin antaisin että kannattaa varautua siihen, että paastopäivät tulevat olemaan erilaisia, välillä tökkii hirveästi ja välillä taas lennetään kuin höyhenet. Toisaalta, eihän elämä muutenkaan ole aina samanlaista ja yhtä kivaa, vaikeita päiviä mahtuu joukkoon ja nekin on elettävä. Mutta silloin kun tuntuu tosi vaikealta, ajattele vaan että huomenna saa taas syödä ja kun olet siitä paastopäivästä selvinnyt, tunnet itsesi sankariksi - joka kerta! Tsemppiä sinulle jatkoon!

    VastaaPoista