perjantai 4. huhtikuuta 2014

4.4 2014

Takana on viikko niin täynnä tapahtumia että ei tiedä mistä päästä alkaisi purkamaan..Terveysrintamasta aloitetaan: torstaina olin lääkärissä kuten olin jo aiemmin sopinut. Käynti oli pikainen, sain lähetteen verikokeisiin ja sitten piti tavata lääkäri uudestaan. Ajan sain parin viikon päästä, ja lääkärikäynnin siitä vielä kaksi viikkoa.

Rautavanne rinnan ympärillä on kiusannut pitkin viikkoa, mutta viime yönä alkoi vatsan yläosa kipuilla siihen malliin että päätin mennä terveyskeskukseen päivystysajalla. Päädyin vielä samalle lääkärille kuin eilen ja tuumasin että nyt on saatava jotain lääkettä, kun maha on kipeä. Hyvä asia tässä on minusta se, että oudot tuntemukset alkavat nyt olla paremmin tunnistettavissa, eli ilmeisesti on ärtyneestä vatsasta kyse. Ongelmia vatsan kanssa on minulla ollut pitkin elämää niin kauan kuin muistan, joten mitään varsinaisen uutta tässä ei ole. Ehkä tapa miten vaiva alkoi tuntua oli minulle uutta, mutta kuulemani mukaan muille hyvin tavallinen. Siis se rautavanne, tarkoitan. Nyt on sitten vatsalääkearsenaali odottamassa korkkaamista, toivotaan että nämä vaivat olisivat niiden myötä historiaa!

Aamuinen punnitus tarjoili jotain, mitä tässä on odotettu jo pidemmän aikaa. Paino putosi ensimmäistä kertaa kaksinumeroiseksi, eli satasen raja meni rikki - takaperin siis, kuten toivottua olikin!!! Olisin odottanut itseltäni suurempaa riemuhyppelyä, mutta ilmeisesti yöllä vaivannut vatsa veti mielen niin matalaksi että totesin vaan että kas, meni alle sadan. Päivän aikana olen kyllä asiaa hykerrellyt itsekseni..

Eilen tarvitsin valokuvan itsestäni erästä työjuttua varten ja pyysin miehen sitä ottamaan. Kuvien näkeminen tuotti ison pettymyksen - näytin mielestäni niissä isommalta kuin 12 kiloa sitten. Höh, miten se on mahdollista?? Vika on tietenkin kamerassa - tai kuvaajassa - tai jossain muualla...Mutta ajattelin kuitenkin laittaa teidän nähtäväksi tähän kuvan minusta nyt, kun 12 kiloa on poissa. Itse tunnen - ja näenkin muutoksia, mutta voi olla että niitä ei kuvasta niin helposti huomaa. Mutta, for the record, kuva nyt kuitenkin:


Ja tässä tyylikäs "selfie"  :D


Vertailun vuoksi tässä seuraavaksi aloituskuva:


Hahaa - kyllä eroa on havaittavissa - vai mitä mieltä olette?

8 kommenttia:

  1. Olet liian ankara kuvaajalle ja kameralle, Iloiseltä ja hyvältä näytät

    VastaaPoista
  2. Hei Laura. Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi ja onnea 'kaksnumeroisen' saavuttamisesta. Kuvista huomaa selvästi laihtumisesi. Haluaisin aloittaa itsekin 5:2 dietin ja karistaa 5-6 kg, en vaan saa aikaiseksi aloittaa.
    Tsemppiä sinulle toivottaa Johanna

    VastaaPoista
  3. Kiitos Siessenblume :)
    Johanna: kiitos kommentistasi, kiva että tulit lukemaan! Kannattaa ottaa pari koeviikkoa, ehkä näin tulee ikään kuin "huijattua" itsensä aloittamaan ja samalla näkee sopiiko tämä dieetti sinulle. Tsemppiä aloitukseen!!

    VastaaPoista
  4. Onnea "satasen" rikkimenosta! Kyllä eron ennen ja jälkeen -kuvista näkee hyvin. Näethän itsekin? Olen yrittänyt ottaa itsestäni kokovartalokuvaa, mutta en näe minkäänlaista muutosta - vaikka sitä on tapahtunut kuitenkin. On se kummaa, miten sitä itsensä näkee ihan eri lailla kuin useammat muut. Vie aivoilta aikaa sopeutua omaan kehonkuvaansa. Vaikka mulla on nyt kyllä jokin masennus/paussi/repsahdus meneillään, katsotaan miten maanantaina käy...T. Sirpa

    VastaaPoista
  5. Kiitos Sirpa! Niin, joskus tulee hetkiä jolloin tuntuu ettei mitään muutosta oikeasti ole tapahtunutkaan, sitä tulee ikäänkuin sokeaksi jo tiputetuille kiloille! Voimia sinulle, toivotaan että pääset ylös masennuksesta ja pääset taas vauhtiin! Näin keväisin tulee sellaisia väsähdyksiä, kun akut alkavat talven jäljiltä olla tyhjät..Eikä sekään ole väärin että tekee paussia välillä jos tuntuu ettei ole oikein terässä. Paussin jälkeen sitten uusin voimin eteenpäin <3

    VastaaPoista
  6. Oi, onnea satasen haamurajan rikkomisesta! Ja kyllä eron huomaa!

    VastaaPoista
  7. Niin joo ja hyvä homma, että oudoille tuntemuksille on alkanut löytyä selitys ja siten toivottavasti toimiva hoitokin!

    VastaaPoista