maanantai 30. kesäkuuta 2014

30.6 2014

Paastoton viikko oli ja meni, tänään ollaan taas ruodussa ;) Hieman kankeaa oli kyllä taas ottaa paasto asiaksi, sisäinen laiskajaakkoni huutelee tuolla taustalla jotain typeriä juttuja itsensä hemmottelusta ja lempeydestä, mutta EN aio kuunnella.

Viikonlopun reissaaminen, oleskelu tapahtumassa jossa oli 4000 muutakin ihmistä ja matkojen takia vähäinen nukkuminen nujersivat vastustuskykyni joten nyt poden ensimmäistä flunssaa tänä vuonna. Bläää..
Kurkkukipu yritti puskea läpi jo pari viiikkoa sitten, mutta tuntuu, että paastopäivien jälkeen oli aina parempi olo. Viikko ilman paastoa sekä nuo yllä mainitut seikat olivat kuitenkin liikaa ja nyt sitten sairastetaan. Tytär nappasi saman taudin. Olo ei ole täysin sietämätön, joten jos tästä näin helpolla pääsen, ei tässä ole mitään hätää.

Mietin kaksi kertaa että onko kipeänä hyvä paastota - mutta sitten ajattelin, että kaiken järjen mukaan paaston pitäisi keventää kehon kuormitusta, joten päätin yrittää. Perästä kuuluu ( sanoi torventekijä) miten tämä vaikuttaa. Muuten tunnen että olen oikein kaivannut näitä ryhtipäiviä, ei olisi ollenkaan kivaa olla kokonaan ilman paastoa. Vaakaamaan en ole uskaltautunut, vaikka voi olla että se ei näyttäisi ollenkaan vaarallisia lukuja. Eikä se haittaa vaikka olisikin vähän nousua, kohta se taas laskee. Vatsa on ollut turvoksissa viime aikoina, en tiedä missä mättää mutta seurataan tilannetta. En edes tiedä "mikä" vatsa on kyseessä, vatsalaukku, suolisto vai gyne-alueen osat. Sekin varmaan tässä selviää. Tämän nyt mainitsin siksi että olen ajatellut turvotuksen tarkoittavan myös painonnousua, mutta sehän ei ole varmaa.

Meillä on vuosikaudet ollut käytössä elintarvike, joka on vatsalle tosi terveellistä mutta vasta tänään sain todellisen ahaa-elämyksen: HAPANKAALI ON IHAN SUPER-PAASTOPÄIVÄRUOKAA!!!
Kaloreita 100 grammassa 20!!!! Siis eihän se ole mitään, ja hapankaali on hyvää ja pikkuisen suolaista ja täyttävää. Käytämme yleensä s-marketin valikoimissa olevaa saksalaista hapankaalia lasipurkissa, mutta nyt löysin toisesta s-marketista uuden suosikin - venäläisen hapankaalin, myös lasipurkissa. Se on maultaan hieman makeampaa, suolaisempaa ja kovempaa kuin tuo saksalainen. Sitä voisin syödä ihan suoraan purkista. Siinä on kyllä vähän sokeria mitä tuossa saksalaisessa ei ole, mutta kaloreita siinä on purkin mukaan 13 vähemmän 100 grammassa kuin saksalaisessa. Rehellisesti sanottuna olin välillä jo vähän leipiintynyt hapankaaliin mutta nyt se nousee kyllä uudelle tasolle. Ja mikä parasta, se sisältää luonnollisia maitohappobakteereita, jotka auttavat suoliston terveyden ylläpitämisessä - ja sitä kautta muutenkin hyvinvoinnissa! Suosittelen siis ehdottomasti!!!

Ja nyt, takaisin petiin huilaamaan. Täällä on ollut kovin hiljaista, toivottavasti käytte vielä lukemassa vaikka meneillään onkin kesä ja elämä on vähän muualla kuin täällä internetissä. Kauniita ja toivottavasti pian taas lämpimiä kesäpäiviä kaikille!! Parin päivän päästä taas uusia kuulumisia :)

5 kommenttia:

  1. Moikka. Minäkin pidin paastotonta aikaa Juhannuksena, sillä seurauksella että vaivoin pudotettua painoa tuli takaisin melken 2kg. Sen jälkeen onkin ollut vaikeampi palata ruotuun, ihan niin kuin sinullakin! Paaston aloituksesta on mulla 12vk eli kyllä pitäisi olla homma muistissa ja takaraivossa. No, tämän viikon aioin noudattaa kunnon 5:2-ruokavaliota. Ensi viikolla lähdemme jenkkeihin 3 vk ja luulen että kaikki pudotetut kilot tulevat takaisin, sen verran on ennestään sen maan ruokakulttuurista kokemuksia...
    Johanna

    VastaaPoista
  2. PS: Kiitos hapankaalivinkistä, aion kokeilla sitä!
    Johanna

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä sinulle Johanna tuohon reissuun ja muutenkin! Minulle tulee jenkkiruoasta ensimmäiseksi mieleen isot lankkupihvit ja hampurilaiset, namskis :D (Nälkä vaivaa hieman, huomaako sen??) Eli haastetta voi olla edessä..toisaalta, jos olette sellaisella lomalla että liikutte paljon, tämä ehkä tasapainottaa. Ehkä voisit kokeilla jotain uusia ruokalajeja jotka eivät ole niin kaloripitoisia? Sitäpaitsi, pääset kivaan reissuun ja saat varmasti upeita kokemuksia, keskity siihen! Kun tulet kotiin, jatkat taas viiskakkosta pää täynnä uusia kokemuksia! Ei elämä kaadu muutamaan kiloon! Oikein antoisaa ja ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  4. Hei, täällä aloitteleva kohtalotoverisi!!! Olitko mahdollisesti samassa paikassa tai vastaavassa tilaisuudessa Hesassa kuin minä Tampereella viikonloppuna kun sanoit, et oli 4000 muutakin. Olisi kiva kirjoitella, lähetän sulle faceen ystäväpyynnön.

    VastaaPoista
  5. Hei anonyymi, tervetuloa mukaan seikkailemaan :) Todennäköisesti olemme olleet samanlaisessa tilaisuudessa, minä olin Helsingissä ;) Laitoin sinulle yv:tä facen kautta )

    VastaaPoista