maanantai 31. maaliskuuta 2014

31.3 2014

Jee, tauon jälkeen oli tänään paastopäivä ja tuntuu että maailma pyörii taas oikealla radallaan. Hyvin on päivä mennyt, tosin juominen on jostain syystä vaatinut ponnistelua. Aamiaiseksi söin neljä siivua keittokinkkua (niissä on vain 6 kaloria/siivu, tiesittekös sitä?), vihreää salaattia, muutama kirsikkatomaatti ja alfa-alfan ituja, nami! Niin ja maitokahvi tietenkin.

Lenkillekin lähdettiin miehen kanssa. Ensin vähän mietitytti että uskallanko lähteä, jotenkin nuo viikonlopun tuntemukset saivat arastelemaan. Se on muuten kumma miten ihmisen omat pelot voivat vaikuttaa. Vaikka lääkäri sanoi ettei sydän ollut syynä oireisiin, yritti sisäinen ääni sanoa että ehkä se sittenkin oli..Niin, se on ihan tyhmää, turhaan kulutan energiaa tämmöisen pelkäämiseen...No, lenkille kuitenkin mentiin ja ajattelin että nyt menen välillä niin lujaa kuin jaksan ja jos sitten tuntuu huonolta, on syytä uskoa että pumpussa on vikaa.

Menin loivaa ylämäkeä parisataa metriä niin lujaa kuin jaksoin. Tottakai hengästyin vähän mutta muuten ei tehnyt tiukkaa, tuntui että olisi voinut mennä vieläkin lujempaa. Syke nousi muttei mihinkään rajalukemiin ja hengitys tasaantui nopeasti. Itse asiassa huomasin että kunto on kuin onkin kasvanut, askel kulki kevyesti. Ehkä en siis ole kuitenkaan ihan kuoleman oma vielä ;)

Päivällinen koostui tänään "pesuvadillisesta salaattia". Vihreää salaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, varsiselleriä, hapankaalia ja alfa-alfaa tai sinimailanen se kai on suomeksi. Vähän pestoa, keittokinkun viipaleita muutama ja pari ruokalusikkaa raejuustoa (2 %). Mies otti omaan salaattiinsa tonnikalaa currykastikkeessa tuon kinkun sijaan. Hän oli aivan onnessaan ja sanoi että hän on jo kymmenen vuotta halunnut syödä pelkkää salaattia joskus ruoaksi ja nyt sitä saa :) Meillä itse asiassa syödään hyvin monipuolista salaattia lähes joka päivä ruoan kanssa mutta että pelkästään ruoaksi on harvinaista. Tytär oli kylässä joten hänellä oli eri sapuskat ;)  Kyllä maistui hyvälle ja nälkäkin saatiin taltutettua vähäksi aikaa. Tosin tässä illan aikana olen joutunut vähän taistelemaan. Join poikkeuksellisesti toisen kupin kahvia jossa oli reilusti punaista maitoa (juujuu) ja vähän hunajaa. Tunsin nimittäin että päänsärky koputteli ovelle ja olen saanut siitä NIIN tarpeekseni että päätin tehdä vastahyökkäyksen. Viisaasti särky perääntyikin kahvin jälkeen.

Kello on nyt 20, päivä alkaa olla niin sanotusti pulkassa. Vielä aion keittää mikrossa kaurapuuroannoksen, vaikka vähän tuntuu että saatan mennä yli sen 500 kalorin..Mutta maha tyhjänä ei uni tule edelleenkään joten syötävä on ja kuten aiemmin olen sanonutkin, puuro on minulla se paras kaveri nälkään. On vatsalle lempeää ja tuntuu mukavan lämpöiseltä - myös mahan sisäpuolella ;)

Joten, ihanaa kun voi sanoa: I´m back in business :D Mahtaisiko tällä viikolla alittua jo se 100?? Muutaman päivän päästä tiedämme...

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin <3 t. Sirpa

    VastaaPoista
  2. Salaatti on meille onneksi mieluista ja sitä on yleensä eri muodoissa lisukkeena perunan, pastan tai riisin sijaan tai kokonaisena ateriana, jossa vihannesten lisäksi muut elementit ovat vain lisänä.

    Meillähän on paastopäivinä vain yksi ateria eli 24 h mennään syömättä edellisen illan ateriasta seuraavaan iltaan. Vettä menee tällä välillä pari litraa, lisäksi iso mukillinen teetä ja kuppi kahvia rasvattoman maidon kanssa. Tämä rytmi on meille ollut paras, kokeilimme aiemmin myös jakaa kaloreita kahteen tai jopa kolmeen ateriaan. Tässä ei kuitenkaan ole oikeaa tai väärää tapaa vaan paras on tehdä kuten itselle tuntuu parhaalta.

    5:2 on ollut elämäntapana vuoden, vyötäröltä on hävinnyt 15 cm ja vaatekoko on pienentynyt kahdella. Itse kutistumistaan ei huomaa niinkään päivittäin, paitsi kun esim. kaivaa kesävaatteita esiin... ja tutut, joita ei ole nähnyt pitkään aikaan, ovat olleet häkeltyneitä...

    VastaaPoista
  3. Sirpa: kiitos <3
    Lumo: onnittelut hienosta saavutuksesta - olette hyvänä esimerkkinä meille jotka tulemme perässä :) Minulle sopiva rytmi on kolme ateriaa myös paastopäivinä, en oikein jaksaisi muuten. Iltapuuro on pakko saada, uni ei tule muuten! 15 senttiä vyötäröltä, wau!! Ja muuten: sinun blogissasi on ihan uskomattoman ihania kuvia, suosittelen kurkkaamaan!!

    VastaaPoista