tiistai 11. maaliskuuta 2014

11.3 2014

Aamun punnitus puhui taas raakaa totuuttaan - paino junnaa paikallaan...nämä hetket ovat kieltämättä hieman koettelevia, positiivista - ja realistista - asennetta joutuu hieman hakemaan. Osittain tietenkin tiedän mistä tämä johtuu. Normipäivinä en ole pystynyt ihan samaan kurinalaisuuteen kuin alussa ja liikuntaa on harrastettu vähemmän. Nou hätä. En aio joutua tästä masennuksen syövereihin enkä heitä dieettiä romukoppaan, vaan jatkan eteenpäin.

Teimme koiran kanssa kolmen kilometrin lenkin. Pitkään aikaan eivät jalat ole painaneet niin julmetusti kuin tänään. EN JAKSA, EN HALUA, EN PYSTY hakkasi mielessä ja korvissa - kunnes päätin että tämä ei nyt auta yhtään, heti vähän positiivisuutta kehiin. On ihan minusta kiinni että painavatko ne jalat sata vai kaksisataa kiloa. Niinpä pinnistin ulos kielteisen ajattelun syövereistä ja johan alkoi tossu nousta, ainakin vähän helpommin. Hetken päästä en enää ajatellut olevani lenkillä, vaan mietin ihan muita asioita.

Keväisen lämmin sää nosti hien pintaan ja aloin miettiä, että kohta on toppatakki-kumisaapas-asukokonaisuus vaihdettava kevyempiin vermeisiin. Pitäisi hommata jostain oikein hyvät kengät lenkkeilyyn. Olen koko talven pärjännyt lämminvuorisilla kumisaappailla, ne sopivat maaseudun kuravelliin parhaiten. Eivät välttämättä kyllä ole ergonomisesti ollenkaan ne parhaat kävelykengät, onkin oikeastaan ihme etteivät jalat ole sanoneet sopimusta irti.

Minulla on hyvin, hyvin hankalat jalat. Kaikki kengät tuntuvat puristavan varpaista, sandaaleilla yleensä kuljenkin niin pitkään kuin mahdollista. Jos tiedossa on kaupoissa kiertelyä pidemmän aikaa, laitan talvellakin sandaalit auton kyytiin ja vaihdan parkkihallissa. Näytän varmaan ihan toopelta sandaaleissani, mutta hällä väliä. Vielä toopemmalta näyttäisin kulkiessani epäsopivissa kengissä, tuskanirvistys naamalla.

Ehkä sandaaleilla voisi lenkkeilläkin, mutta niihin tuppaa menemään kiviä ja hiekkaa koko ajan, lisäksi näin alkukeväästä on niin kuraista ja märkää etteivät ne ehkä kuitenkaan pärjäisi...Minkälaiset kengät minä siis hankkisin - ja mistä? Äitini oli sitä mieltä, että pitäisi mennä esim Instrumentariumiin, siellä kai myydään myös kenkiä? Tosin ei ehkä lenkki-sellaisia...Jos teillä lukijoilla on hyviä vinkkejä, laittakaapa tulemaan!

Toinen hieman outo peräänkuulutus minulla myös olisi: jos kuulolla sattuisi olemaan lääkäri, joka olisi kiinnostunut seuraamaan 5:2-dieettiläistä ja tekemään tutkimusta oudoista ja ei niin oudoista vaivoista, saa mielellään ottaa yhteyttä. Ilmoittaudun koekaniiniksi...Päänsärky riivaa edelleen, johtuneeko sitten paastosta tai - mikä todennäköisempää - jumissa olevista hartioista. Alkaa vaan pikku hiljaa käymään hermoille...olisi mielenkiintoista päästä jonkin näköiseen seurantaan, miten tämä kaikki vaikuttaa veriarvoihin ja muuhun. Joten viestiä osoitteeseen laura.sychold@gmail.com jos tällainen henkilö siellä jossain kuulolla on :)

8 kommenttia:

  1. Sinnillä eteenpäin vain! Sinulla on niin kova pudotus tässä jo, että ei oikeastaan ole mikään ihme, että nyt junnaa. Ja voihan se välipäivien syöminenkin tosiaan vaikuttaa. Jo se olisi hyvä saavutus, jos kaikki se pudottamasi 10 kg pysyisi poissa eikä tulisi takaisin, vai mitä? Ihminen ei ole kone eikä painonpudotuskaan ole tasaista, vaan tavallisemmin juurikin jumituksen ja pudottelun vaihtelua. Tyypillistä on myös se, että aluksi lähtee paljon, mutta sitten hitaammin ja jumittelevammin. Joskaan itselläni ei ole koskaan tuota nopeaa alkuhupenemista tapahtunut millään dieetillä... mutta monella muulla kuulemma näin. :)

    Instrumentarium voi varmaan olla ihan hyvä lähtökohta, kyllä siellä ainakin jotain terveyskenkiä myydään ja ehkäpä osataan neuvoa tuossa ongelmassa. Mulla on sellainen mielikuva, että herkkien/kipeiden varpaiden kenkiä olisi olemassa. Tai entä jos yksinkertaisesti vain hankit liian isot lenkkikengät ja laitat tarvittaessa varpaiden eteen pehmustetta?

    VastaaPoista
  2. Terve, älä masennu vaikka ei paino putoa samaa tahtia kuin ennen. itsellä sama juttu, lähtö paino oli 120kg ja nyt on 106kg ja nyt on ollu monta viikkoa samassa. johtuu varmaan osittain lihaksien elpymisestä. lihas painaa enemmän kuin läski. itellä kans hartiat jumissa et silleen.T, BLUES MAN.

    VastaaPoista
  3. heitä pois ne surulliset ajatukset, nekin varmaan painaa ainakin 5 kiloo

    VastaaPoista
  4. Aamukaste: kiitos rohkaisusta! Niin, niihin isoihin lenkkareihin mahtuisi jalat hyvin - mutta onkohan niiden kanssa terveellistä muuten kävellä? Ehkä pitää käyttää ystäväämme googlettia tässäkin ongelmassa :)
    Blues man: onnittelut hienosta painonpudotuksesta!! Sinulta on lähtenyt melkein kaksi täyttä vesiämpäriä :) Me taidetaan kumpikin tarvita kunnon niska-hartiajumppaa, eikös?
    Siessenblume: Hyvä ajatus - olisi kiva laihtua yhtäkkiä viisi kiloa lisää ihan vaan heittämällä negatiivit mäkeen ;)

    VastaaPoista
  5. Hei, kannattaa käydä jossakin urheilukaupassa kysymässä noista kengistä! Joissain liikkeissä katsotaan askeltamisen malli ja jalan painopisteet, ja niiden pohjalta valetaan yksilölliset pohjalliset.

    VastaaPoista
  6. Turussa on amuuten Askelklinikkakin, josta saa apua.

    VastaaPoista
  7. Dzinni: hyvä ehdotus. Harmi vaan kun kaikki extrajutut ovat yleensä kalliita.. :(

    VastaaPoista
  8. Muista juoda 2-3l päivä!

    VastaaPoista