sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

30.3 2014

Terveisiä sairaalasta! Tai no, nyt ollaan taas jo onneksi kotona, mutta nelisen tuntia tuli istuttua Salon sairaalan päivystyksessä..Se norsun jalka alkoi olla sen verran häiritsevä tuossa rinnan päällä, että lähdimme 50 kilometrin ajelulle. Luin iltalukemiseksi lääkärinkirjaa (juu, tiedän, ei ehkä parasta unilääkettä) ja tulin siihen tulokseen, että koska oireet viittasivat pahasti sydäninfarktiin, en halunnut odottaa maanantaihin, jolloin olisi päässyt Kemiön terveyskeskukseen.

No, sydänfilmi otettiin ja siitä selvisi onneksi ettei ainakaan infarkti ole kyseessä. Verenpaine oli vähän koholla, siihen olisin saanut vielä toisen lääkkeen, mutta koska tulen niistä niin sairaaksi, sanoin että jos tällä yhdellä yrittäisin pärjätä. Täysin selväksi ei tullut että mistä nämä oireet johtuvat, mutta sain lääkekuurin ärtyneen ruokatorven hoitoon, se kun aiheuttaa myös tällaisia tuntemuksia. Itse arvelen - nyt kun pahin vaihtoehto on suljettu pois - että kyse on todennäköisesti yhdistelmä ärtyneestä vatsasta sekä täysin lukossa olevasta rintarangasta. Luonteeltani olen kova stressaamaan, en ehkä aina niin näkyvästi mutta kuitenkin, eikä se tietenkään tee hyvää millekään osalle kehossa. Kunpa voisi saada itsensä nollattua kunnolla ja stressitason laskemaan! Toiveena on myös, että verenpaine laskisi dieetin myötä niin, ettei lääkkeitä enää tarvittaisi. Siihen on kuitenkin vielä matkaa, sekä kilojen että paineiden puolesta.

Kerroin lääkärille olevani 5:2-dieetillä, hän suhtautui siihen suurella mielenkiinnolla. Ei ollut kuulemma perehtynyt ollenkaan ja kyseli kaikenlaista. Sen verran sanoi, että oli tavannut useita karppaajia, jotka olivat joutuneet lopettamaan koska vatsa ei kestänyt karppi-ruokavaliota. Sanoi myös että vichyvesi voi aiheuttaa vatsavaivoja, pitäisi ensin päästää kuplat pois. Höh, minä niin tykkään vichystä paastopäivinä...mutta tietenkin, jos se tekee pahaa, niin ei sitten...

Verikokeita ei sairaalassa otettu, joten ne pitää ottaa vielä Kemiössä. Se on siis seuraava toimenpide. Nyt on vähän takki tyhjä, vatsa/rintakehä/selkä/mikälie vaivaa tälläkin hetkellä vähän, mutta asia ei nyt huolestuta siinä määrin kuin vielä aamulla. Toivon että lääkekuuri alkaisi helpottaa pian.

Minuun otti yhteyttä toimittaja, joka olisi ilmeisesti halunnut kirjoittaa dieetistämme näkövinkkelistä "huonot puolet ja vaikutukset". Kieltäydyin, osittain koska olen itsekin freelance-kirjoittaja ja kirjoittaisin itse jos kirjoittaisin. Lisäksi ei tuntunut hyvältä ajatukselta astua esiin kielteisenä esimerkkinä. 5:2 on tuonut elämääni niin paljon hyvää - ja vienyt minulta 11 kiloa. Se, että samaan aikaan on ilmentynyt ei niin mukavia oireita, ei edes välttämättä johdu juuri tästä kuurista. Ehkä ne olisivat tulleet muutenkin, elämäntaparemontin seurauksena? Voihan olla, että keho reagoi myös kielteisesti, siitä ei voi olla ihan varma.

 Tässä blogissa olen halunnut tutkailla rehellisesti tuntemuksiani, ei kai kukaan uskoisi jos olisin vaan yhtä onnea ja autuutta koko ajan. Tämä on raakarealistinen kirjoitelma!!! Olen sitäpaitsi sitä mieltä, että myös niiden negatiivisten asioiden kertominen voi rohkaista jotakuta, koska se auttaa näkemään, että on normaalia ja inhimmillistä ettei elämäntapojen muuttaminen mene aina ihan kuin Strömsössä.

Ehkä joku muu osaa kertoa dieetin kielteisistäkin puolista oikealla tavalla lehdessä. Toivotan onnea, ehkä sekin on tärkeää. Minä en tähän kuitenkaan halunnut lähteä.

Viime yön unet jäivät kovin lyhyiksi. Nyt onkin ihanaa mennä nukkumaan. Siispä: öitä <3

2 kommenttia:

  1. Niin juuri - en olisi ollenkaan varma, että terveysongelmat johtuisivat 5:2 -dieetistä. Ovat tulleet samaan aikaan, mutta se ei aina tarkoita syy-seuraussuhdetta. Etenkin jos kyseessä on vatsa-ruokatorviseutu, niin sille alueellehan paastopäivät vain antavat lepoa. Hyvä, ettei sydämessä ollut ongelmia! Mahdollisuuksia oireisiin on tietysti monia, mutta eiköhän lääkäri osanne ottaa kaikki huomioon. Stressi on tietysti semmoinen ikävä veijari, että aiheuttaa kaikenlaisia oireita.

    VastaaPoista
  2. Lääkärikirjan lukeminen ei ole hyvästä ;) Mutta hyvä oli että lähdit sinne sairaalaan ja on sekin asia nyt selvitetty. Joskus jo aikaisemminkin sanoin, että suoliston ongelmat voivat aiheuttaa mitä moninaisempia oireita. Itsekin olen joutunut joskus sydänfilmiin kadonneen pierun takia....heh...juu...mutta oireet olivat todella aivan kuin sydänkohtauksessa. Tuo toimittaja taitaa nyt pommittaa muutamia foorumeita, olin huomaavinani että hakee juuri kielteisiä kokemuksia. Se, että oireita tulee ruokavaliomuutoksista, ei välttis tarkoita sitä että syy on ruokavaliossa. Keho voi reagoida muutoksiin, kuten itsekin totesit. Ja kaikki mahdolliset tekijät on otettava huomioon, ne vissyn kuplatkin, valitettavasti :) Itse olen nyt levollinen siinä suhteessa, että niin pitkä sokeri kuin paastosokerikin ovat hyvällä mallilla. Kun nyt sitten vihdoin sain soitettua sinne diabeteshoitajalle kysyäkseni niistä tuloksista. T. Sirpa

    VastaaPoista