perjantai 28. helmikuuta 2014

28.2 2014

Jälleen yksi paastopäivä takanapäin. Päivän menu oli seuraavanlainen: aamiaiseksi lautasellinen tuorepuuroa omenaraasteen kanssa, mukillinen neskahvia jossa puoli teelusikkaa hunajaa ja vähän punaista maitoa. Niin, luitte kyllä oikein, meillä ei ovesta tule sisään mitään purkinhuuhteluvesiä eli kevyt- tai rasvattomia maitoja.

Käytin aikaisemmin ainoastaan kasviperäisiä maitotuotteita, eli soija- ja kauramaitoa. Jossain vaiheessa sitten lipsahdettiin tuonne lehmäpuolelle :D Meillä maitoa kuluu kuitenkin aika vähän, minä laitan kahviin ja tytär kaakaoon ja jos leivotaan, niin siinä käytetään. Samoin meillä on käytössä aito voi, leivonnassa ja leivän päällä. Tai no, minä en ole voita käyttänyt nyt kahteen kuukauteen kuin ihan satunnaisesti, leivällä sen korvaa Polarin 9 % rasvaa sisältävä sulatejuusto. En vaan usko oikein noihin kevytlevitteisiin. Tämän dieetin alussa seisoin kaupan "rasvahyllyllä" ja kävin läpi jokaisen vaihtoehdon, ajatuksena kokeilla jotain kevyempää. Kun löysin jotain mikä näytti siltä, että voisi maistuakin hyvältä, oli siinä rasvaa 70 % eli ainoastaan 10 % vähemmän kuin aidossa voissa. Juu, tiedetään, se rasva koostuu ehkä eri asioista kuin voissa, mutta jos ajatellaan vain rasvaisuutta ja sen kertymistä vyötärölle, en ala kärsiä pahasta mausta sen 10 % takia. Tästä saattaa siellä noista nyt kova haloo, mutta jokainen tekee tässä omat ratkaisunsa.

Päivälliseksi laitoin itselleni ja miehelle (joka myös ottaa paastopäiviä vähän niinkuin puolivakavasti tuossa rinnalla) jättiläislautasellisen salaattia, herkkuina tonnikalaa currykastikkeessa (puoli purkkia kummallekin) ja vähän raejuustoa. Hyvälle maistui, tosin ehkä hieman jäi nälkäinen olo. Yleensä olen paastopäivinä syönyt päivälliseksi jotain lämmintä ruokaa, jotta on sellainen olo että on kunnolla syönyt. Salaatti katosi kehosta nopeasti joten iltaa kohden alkoi nälkä häiritä elämää. Olen yrittänyt asennoitua nälän tunteeseen positiivisesti, kyllä sitä kestää aika hyvinkin. Mutta illalla oli lopulta annettava periksi, varsinkin kun ärtynyt vatsa toi mukanaan yököttävän olon. Laitoin itselleni annoksen kaurapuuroa mikrossa ja kääk - laitoin siihen teelusikallisen voita silmäksi!!! Ei ole puuro maistunut ikinä niin hyvältä!!!! Ajattelin että nyt pääsen nukkumaan ilman nälkää - vaan eikös se vietävä yrittänyt kiljua korvaan vielä sängyssäkin! Periksi en kuitenkaan antanut, luultavasti kalorimäärä meni muutenkin yli 500:n. Mutta ei sen ole niin vaarallista, kunhan ei tule tavaksi.

Tänään kokeilin liikkumista pienimuotoisesti, kävelin postilaatikolle ja takaisin, matkaa yhteensä 400 m. Kävely ei tehnyt selälle pahaa, paitsi kun pääsin hiekkatielle (mitä pitkin yleensä sauvakävelemme), lähdin jo vanhasta tottumuksesta menemään sauvojen kanssa lujaa. Tuli vaan siinä mieleen että olisiko selkä tullut kipeäksi tuosta kävelyliikkeestä? Huomasin nimittäin että liikutan lantiota aika voimakkaasti pyörittäen kävellessä, ihan tahallaan jotta rasvaa palaisi vyötäröltä. Entä jos tuo ranka ei siitä tykkääkään? Pitänee vähän seurailla...

Kotileipomo on jälleen ollut aktiivinen, niinpä voimme nyt iltasella herkutella kanelipullakakulla, toisin sanoen kanelipullalta maistuvalla kuivakakulla. Ei mitään dieettikamaa, mutta tänään onkin herkkupäivä ;) Ja tällä en halua kiusata ketään, joka kenties siellä kärvistelee, ennemminkin lohduttaa sillä ajatuksella, että tällä dieetillä on lupa välillä herkutellakin. Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti