perjantai 24. tammikuuta 2014

24.1 2014

Koska tänne blogiin alkaa pikkuhiljaa tulla lukijoita, ajattelin että olisi ehkä hyvä huomioida muutama seikka.

5:2-dieetti ei välttämättä sovi kaikille. Jos kiinnostuit ja innostuit tästä menetelmästä ja haluaisit kokeilla sitä, otathan huomioon seuraavat seikat.

Dieetti ei sovi jos:

-Olet yli 65-vuotias
-Sinulla on diabetes
-Sinulla on syömishäiriöitä
-Olet jo äärimmäisen laiha
-Olet raskaana tai yrität tulla raskaaksi
-Olet alle 18-vuotias

Jos sinulla on jokin lääkitys, keskustele lääkärin kanssa ennen dieetin aloittamista.

Haluan myös korostaa, että minä en ole lääkäri tai muu hoitoalan ammattilainen, olen vain tavallinen ylipainoinen ihminen. Jokaisella näitä tekstejä lukevalla on siis oma vastuu siitä, miten niihin suhtautuu. Minua ei myöskään voida pitää auktoriteettina mitä tulee laihduttamiseen tai 5:2-dieetin noudattamiseen. Blogin tarkoitus on vain kertoa, miten minä koen tämän dieetin noudattamisen ja millaisia tuloksia ja tuntemuksia se minulla saa aikaan. Jos voin rohkaista jotakuta teksteilläni, on se luonnollisesti iso ilo. Olen myös ajatellut, että tästä kirjoittaminen rohkaisee itseäni jatkamaan. Te, jotka luette, olette minun tukijoukkoni, ihan vain siksi että olette siellä jossain ja luette näitä tekstejä. Kiitos teille siitä!

Joku kyseli jo, voisinko jakaa joitakin reseptejä, jotka sopisivat paastopäiviin. En usko, että laki salliin kirjan ohjeiden suoran jäljentämisen, joten se ei ehkä onnistu. Mutta omia reseptejä voin toki jakaa. Tässä siis pikkuisen muunneltu ohje Kasvispizzasta:

Käytin Lapin Rillaa pohjana, vaikka siinä on hieman enemmän kaloreita kuin ohjeen täysjyvätortillassa. Päälle 1 ruokalusikallinen tomaattipyreetä, 55 g mozzarellajuustoa (itse käytin kevytversiota)kuutioina tai siivuina. Lisää noin 170 gr pilkottuja, kevyesti höyrystettyjä kasviksia: sieniä, punaista paprikaa, kesäkurpitsaa, punasipulia, munakoisia tai pinaattia. Pinnalle vaikka oreganoa tai muuta sopivaa maustetta sekä mielellään tuoreita basilikan lehtiä. Paista uunissa tai mikrossa kunnes juusto on sulanut. Tässä pizzassa on kaloreita yhteensä 358 jos käytät tortillaa, vähän enemmän jos Rillaa.

Ohje ei ole muuten hullumpi kokeiltavaksi, vaikka ei millään dieetillä olisikaan, sen verran hyvältä tämä pizza maistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti