tiistai 21. tammikuuta 2014

7.1.2014 illalla

Kirja löytyi, vieläpä suuresta ruokamarketista, mistä en sitä uskonut löytäväni. Tarjolla olisi ollut myös muutama suomalaista alkuperää oleva versio aiheesta 5:2, mutta päädyn kuitenkin Mosleyn kirjaan. Mieleen tulee myös aiheesta näkemäni dokumentti, jossa Mosley kokeilee itse kyseistä dieettiä. Silloin en kokenut aiheen koskettavan minua, mutta katsoin sitä silti.



Kirjastosta mukaan tarttui Shauna Reidin kirjoittama "Dieettitytön huimat seikkailut". Shauna on kirjan alussa 160 kg painava 23-vuotias nainen joka päättää lähteä taistoon liikakiloja vastaan. Shauna kirjoittaa matkastaan blogia, josta kyseinen kirja on tehty. Teksti vie mukanaan, nuori nainen ei säästele itseään ja kertoo avoimesti tuntemuksistaan. Olen koukussa tekstiin, haluaisin lukea koko 400-sivuisen kirjan kertaheitolla mutta en aivan jaksa. Ajattelen että on lohdullista, ettei minulla sentään ole noin paljon kiloja karistettavana, vaikka niitä paljon onkin. Rohkaistun: jos Shauna pystyy tähän, minäkin pystyn.

 Lukiessani tajuan monta asiaa. Miten tämä australialainen nuori nainen voi tuntea niin samoin kuin minä?

Luen myös uutta Mosleyn kirjaa, joka on siis ihan omani. Tämä on mainitsemisen arvoista, koska meillä harvemmin ostetaan kirjoja omaksi. Tämän kirjan olen kuitenkin päättänyt ostaa ihkaomakseni. Koska I´m worth it. Sitä paitsi on kätevää, että kirja on aina saatavilla, eikä sitä taida kirjastosta edes löytää.

Teen päätöksen. Huomenna keskiviikkona pidän ensimmäisen kevytpaastopäiväni. 5:2-menetelmähän toimii lyhyesti niin, että kahtena päivänä viikossa "paastotaan" niin ettei päivän aikana syötyjen kaloreiden määrä ylitä 500 jos on nainen ja 600 jos on mies. Täysin vailla ruokaa ei tarvitse olla, kunhan pitää huolen siitä ettei kalorimäärä ylity. Päivän aikana tulisi juoda runsaasti. Suositeltavaa olisi että nautitaan vain kaksi ateriaa, aamiainen ja päivällinen. Näiden välillä tulisi olla mahdollisimman monta tuntia.

Menen nukkumaan mieli harvinaisen täynnä päättäväisyyttä. Ehkä tästä vielä tuleekin jotain. Vaikka varma en vielä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti