maanantai 27. tammikuuta 2014

27.1 2014

Viikonlopun herkuttelun jälkeen heräsin hyvillä mielin uuteen paastopäivään. Mietin menenkö ollenkaan puntarille, joka kuukausi toistuva tynnyriolotila kun näet on vielä päällä...päätin etten masennu, vaikka numerot olisivat vähän nousujohteisia, tietäisinhän ainakin syyn. Yllätys oli kuitenkin positiivinen, vaakalukemat eivät olleet muuttuneet ollenkaan! Tästä oli hyvä ponnistaa ja motivaatio onkin ollut huipussaan lähes koko päivän.

Aamiainen oli tuttuun tapaan puuroa, se on minulle se paras vaihtoehto. Tunnen syöneeni kunnolla, eikä ihan heti tule uudelleen nälkä. Tänään keitin kunnollista kaurapuuroa, ei mitään pikaryynejä. Voi että  maistui hyvälle!! Tänään korvasin mustikat raastetulla omenalla ja kanelilla, tuli hassu makuharha, tuntui kuin olisin syönyt riisipuuroa!

 En olekaan tainnut kertoa teille, että viime viikolla keitin yhtenä aamuna puuroa tattarihiutaleista, vieläpä pikasellaisista. Voin yhtään liioittelematta sanoa,etten ole koskaan maistanut mitään niin totaalisen mautonta!! Miten se edes oli mahdollista?? Lautasellinen keitettyä paperimössöä olisi maistunut varmaan vähän samalle...Sen jälkeen on tytär varmistanut joka paastopäivän aamu että "ethän vaan sitten keitä sitä tattaripuuroa" :) Mietin mihin ujutan loput ryynit - ehkä ne kelpaisivat leipätaikinan jatkeeksi joku päivä...

Päivällinen maistui niin hyvälle, että aloin melkein epäillä, ettei tämä varmaan ollut oikeanlainen paastoateria. Kalorit jäi laskematta ja ruoat punnitsematta, mutta kanan rintapala, salaatti ja uunissa haudutetut punajuuret ja lantut menivät kuitenkin oikein mallikkaasti mahaan. Ohjeiden mukaan niiden kuitenkin pitäisi olla ihan oikeat eväät. Varmuuden vuoksi yritän kuitenkin olla nyt syömättä enempää tänään. Kello on nyt 18 joten onhan se aika haaste. Ehkä vähän omenaa tai jotain...

Tänään lisähaastetta on tuonut jostain ilmestynyt makeannälkä. Pahimmillaan se oli heti ruoan jälkeen, mutta harhautin halun ajattelemalla muuta. Tuossa se istuu kuitenkin olkapäällä ja koputtelee ja kröhistelee kurkkuaan, mutta ollaan niinkuin ei huomattaisi...eiköhän se sitten kohta lannistu :)

Luulen ongelman johtuvan siitä, että eilen söimme tyttären kanssa vähän suklaata ja irtokarkkeja. Hyvälle maistuivat, vaikka minulle tulikin vähän huono olo jälkeenpäin. Siis ihan fyysisesti, ei muuten. Tänään mietin, pitäisikö kaapeista kuitenkin raivata pois sipsit ja karkit, etteivät ne sieltä sitten huutele heikkona hetkenä. Ongelma on oikeastaan se, että joskus olisi ihan kiva syödä vähän jotain hyvää. Normipakkaukset vaan ovat sen kokoisia, että kun olet syönyt vaikka kymmenen kappaletta sipsejä, jäljellä on vielä 500 jotka sitten kuikuilevat ylähyllyltä "tuletuletuletule....".

 Helpompi olisi heittää kaikki mäkeen ja ostaa kurinalaisesti vain pienen pieniä pakkauksia jotka syödään kerralla pois. Jos tästä keräisin sellaista apinan raivoa ja tekisin tuon raivauksen. Odottakaahan vaan...Ja tänään EN aio langeta minkään sortin pauloihin, että ihan turhaan sieltä kaapissa huutelette!!!!!

5 kommenttia:

  1. Miten sä pidät paastoa jos syöt jo heti aamusta jotakin. Tuun mukaan tähän blogiin kommentoimaan. Innostuin itsekkin tuolla paastopalstalla tuosta 5:2-paastosta. Pidän huomenna yhden paastopäivän. Lähtöpaino 81 kg, 160 cm. Kyllä me vielä onnistutaan!

    VastaaPoista
  2. Hei Sari, kiva että tulit lukemaan ja kommentoimaan! Tässä 5:2-dieetissähän nämä paastopäivät eivät ole mitään vesi- tai mehupaastoja vaan syödä saa, kunhan pitää huolen ettei kalorimäärä mene yli sen 500:n. Se, mihin aikaan päivästä syö, riippuu varmaan vähän siitä, millainen ihminen on. Toiset eivät saa aamulla mitään alas, toiset eivät pääse liikkeelle ilman aamiaista. Minä kuulun jälkimmäisiin. Mosleyn kirjan mukaan tärkeintä olisi, että aterioiden välissä olisi mahdollisimman pitkä väli, silloin hyöty on suurin. Niinpä syön aamiaisen noin klo 10 ja päivällisen joskus klo 16 maissa, välissä juon teetä, vettä ja vichyä. Illalla on usein pakko vielä syödä esim yksi omena, ihan tyhjällä mahalla ei tahdo uni tulla. Eli aamiaista on siis lupa syödä. Toivottavasti ymmärsin kysymyksesi oikein? Tsemppiä myös sinulle, nokka kohti kevyempää kevättä ja kesää!

    VastaaPoista
  3. Tattaripuuroa pitää nyt tulla puolustamaan ;) En ole koskaan hiutaleista keittänyt, mutta kokonaisista tattareista kyllä. Keitän joskus ison kattilallisen, niin että siitä riittää moneksi päiväksi. Mutta - ilman suolalisäystä se on kyllä mautonta. Ja mielestäni se kyllä kaipaa myös voisilmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirpa: minäkin vähän ajattelin, ettei se varmaan ole oikeasti niin mautonta, kuin noista hiutaleista tuli! Ne "pikapuurohiutaleet" eivät tuo täyttä kunniaa raaka-aineelle. Voisilmän kanssa puuro kuin puuro on ihanaa - mutta paastopäivänä olen jättänyt sen väliin :)

      Poista
  4. Voi kun olisikin niitä ihmisiä, jolla nälkä pysyy poissa kaurapuurolla, tai yleensäkin puurolla! Ilmeisimmin olen herkkkä hiilihydraateille, koska puuro kyllä täyttää, nostaa verensokerin, joka ttulee sitten pian rytinällä alas ja aiheuttaa ihan hirveän näläntunteen!

    VastaaPoista